Gebroeders Quistrebert winnen titel World Masters of Projection Mapping

Stripes 5 door Florian en Michael Quistrebert, foto: Bas Uterwijk

13 februari 2018

De broers Florian en Michael Quistrebert zijn met hun kunstwerk STRIPES 5 uitgeroepen tot de winnaars van de eerste World Masters of Projection Mapping. Dit werd bekendgemaakt tijdens de laatste dag van Integrated Systems Europe 2018. World Masters of Projection Mapping is een initiatief van Amsterdam Light Festival, Integrated Systems Events (ISE) en RAI Amsterdam.

Drie weken lang projecteerden vijf vooraanstaande videokunstenaars van over de hele wereld hun werk op de bijzondere façade van EYE Filmmuseum. De uitdaging voor de kunstenaars was zowel creatief als technisch. Het kunstwerk STRIPES 5 won de award voor het beste gebruik van technologie en locatie. 

De selectie van finalisten is gemaakt in een nauwe samenwerking tussen EYE Filmmuseum en Amsterdam Light Festival. De internationale jury bestaat uit: Lennart Booij - Artistiek Directeur Amsterdam Light Festival (juryvoorzitter), Jaap Guldemond - Directeur tentoonstellingen EYE Filmmuseum, Marente Bloemheuvel - Associate Curator EYE Filmmuseum, Jozef Hey - oprichter en eigenaar BeamSystems, Giny Vos - kunstenaar, Paul James - hoofdredacteur ARC Magazine en Hartmut Kulessa - Panasonic Europe.

Lennart Booij over de winnende projectie: “De jury was erg complimenteus over de compositie en hoe het gebouw, in al zijn facetten, gebruikt werd. Het werk beantwoordt de vragen die projecteren op zo’n ingewikkelde constructie met grote oppervlaktes oproept. Creatief gezien is het werk grafisch ontzettend sterk en reflecteert het op kunstdisciplines als ‘op art’ en vroege, abstracte, film."
 

De deelnemende kunstenaars:
Geert Mul (NL), Databased dialogues for algorithmic landscapes
TelcoSystems & Spatial Media Laboratories (NL), TESTFILM#4
Alida Dors & Manuel Rodrigues (NL), Close Up
Florian en Michael Quistrebert (FR), Stripes 5
Eder Santos (BR), Call Waiting


Thema

Het thema van deze eerste editie, ‘Bridging the Gap’, is geïnspireerd op het leggen van verbindingen, zowel fysiek in de stad als tussen mensen en culturen. Bovendien illustreert het thema de samenkomst van drie kunstdisciplines in dit project: lichtkunst, videokunst en cinematografie