Gratis openluchtvoorstelling Rabat in het Noorderpark op 7 september

15 augustus 2019

FC Hyena en Eye presenteren zaterdag 7 september om 20.30 een gratis openluchtvoorstelling in het Noorderpark in Amsterdam, met de komische roadmovie Rabat (2011) en de korte film Marc Jacobs (2014). De avond op het Noorderparkfestival komt tot stand in samenspraak met Eye Buurtambassadeurs.

De aftrap van Eye Buurtambassadeurs is op 7 september met de komische roadmovie Rabat (2011, 102') van Jim Taihuttu en Victor D. Ponten. De vader van twintiger Nadir (Nasrdin Dchar) beveelt hem om met een taxi van Amsterdam naar Rabat te rijden. Goede vrienden Abdel en Zakaria stappen in om Nadir te vergezellen op zijn reis door Europa; hoe dichter de vrienden bij Marokko komen, hoe groter de onderlinge spanningen.

Vooraf: de korte film Marc Jacobs (2014, 17’) van Sam de Jong vertoond, over de negenjarige Soufyane die alvast een merkzonnebril koopt voor de vakantie in Marokko

buurtambassadeurs

Met Eye Buurtambassadeurs geeft het filmmuseum een stem aan de bewoners van de Amsterdamse stadsdelen. In het seizoen 2019-2020 werken de ambassadeurs mee aan de familieprogrammering in Eye, of op locatie in andere stadsdelen. Om de maand komen de ambassadeurs - betrokken ouders en cultuur- en buurthuismedewerkers - bijeen om mee te denken en te werken aan Eye’s familieprogrammering. 

De openluchtvoorstelling is een samenwerking van Eye, FC Hyena en het Noorderparkfestival. Vertoning 7 september, 20.30, Amsterdam-Noord. Metrohalte Noorderpark. De toegang is gratis.