Gustav Deutsch en Hanna Schimek geven masterclass

Laatste dag in EYE: masterclass door Gustav Deutsch bij de installatie in de foyer

2 juni 2014

Vanaf 27 mei zijn Gustav Deutsch en zijn art-director Hanna Schimek in Amsterdam ter gelegenheid van de première van Shirley – Visions of Reality, Deutsch' debuut als speelfilmregisseur. De Oostenrijkse filmmaker, die vooral bekend is om zijn foundfootage-producties, geeft met Hanna Schimek op dinsdag 3 juni de masterclass ‘VISIONS OF REALITY an Associative Image Atlas’.

In zijn foundfootagewerken gunt Deutsch het publiek een blik in de filmgeschiedenis, die hij volgens eigen wetten herschikt. Ook in Shirley - Visions of Reality, zijn eerste speelfilm, herziet de Deutsch de werkelijkheid. In dit geval vertelt hij zijn verhaal over dertig jaar roerige moderne Amerikaanse geschiedenis via acteurs en het werk van de beroemde schilder Edward Hopper.

Met Hannah Schimek, art-director van de film, praat Deutsch over de installatie VISIONS OF REALITY an Associative Image Atlas, die verbonden is met de speelfilm. In deze ‘beeldbank’ is de ontstaansgeschiedenis van het personage Shirley te volgen, dat gebaseerd is op de schilderijen van Hopper. Het resultaat is een visueel essay over de verbeelding van de werkelijkheid in kunst.

De installatie is te zien in de foyer van EYE. De masterclass begint om 19.15.

korting voor masterclassbezoekers

Aansluitend op de masterclass draait Shirley - Visions of Reality in Cinema 2 (21.15). Wie een kaartje heeft voor de masterclass kan gebruik maken van de double-krijgbillkorting: bezoek aan masterclass én speelfilm voor 16 euro. Let op: de korting geldt alleen aan de kassa, niet bij online aankoop.