Hand Stack toegevoegd aan tentoonstelling Francis Alÿs – Children’s Game

Foto: Hans Wilschut

29 januari 2020

Het werk Hand Stack is in januari toegevoegd aan de tentoonstelling Francis Alÿs – Children’s Game. Het korte filmische werk is nummer 21 in de serie Children’s Game van de Belgisch-Mexicaanse kunstenaar Francis Alÿs. Hij heeft Hand Stack speciaal gemaakt om te kunnen laten zien tijdens de tentoonstelling in Eye.

In Hand Stack zien we hoe vier jongens rondom een grote steen hun handen op elkaar stapelen. Om de beurt is het de kunst om de juiste hand bovenop te leggen. Al snel legt de goede volgorde het af tegen intens spelplezier.

Het werk Hand Stack is de meest recente film in de serie Children’s Games en is in januari 2020 toegevoegd aan de tentoonstelling Francis Alÿs – Children’s Game. Hand Stack werd mede mogelijk gemaakt met een financiële ondersteuning van Ammodo.

Over de tentoonstelling

Deze winter presenteert Eye Filmmuseum een grote tentoonstelling rond de Belgisch-Mexicaanse kunstenaar Francis Alÿs. Alÿs is vooral bekend geworden door zijn speelse oeuvre, dat tegelijkertijd geëngageerd en poëtisch is. Zijn werken zijn fantasievolle en rijke observaties van het dagelijkse leven op soms politiek-geladen momenten en plekken. In Eye wordt in een grote, ruimtelijke opstelling zijn indrukwekkende serie Children’s Games getoond, over kinderspelen die over de hele wereld worden gespeeld. Sinds 1999 is dit een gestaag uitdijende groep korte filmische werken, met Hand Stack als meest recente toevoeging.

Hand Stack

Nerkzlia, Irak, mei 2019
3’48”
in samenwerking met Ivan Boccara, Julien Devaux
werk in ontwikkeling