Herfstvakantie in EYE: installatie The Island of the Colorblind van fotograaf Sanne De Wilde

24 oktober 2017

In de herfstvakantie kun je in EYE Studio een bijzondere ervaring opdoen. Fotograaf Sanne De Wilde reisde naar Pingelap in de Pacifische Oceaan en maakte foto’s ‘door de ogen’ van kleurenblinde eilandbewoners. Bezoekers van de installatie kunnen zelf ondergaan hoe het is om kleuren op een andere manier te ervaren.

Voor haar fotoproject over mensen die de wereld anders ervaren dan gewoonlijk, belandde Sanne De Wilde op een mini atol in de Micronesische eilandengroep. Op Pingelap is een deel van de kleurenblind, als gevolg van een generaties lang doorgegeven genetische variant. De Wilde maakte op het eiland monochrome foto’s, gezien door ogen van mensen die volledig kleurenblind zijn.  

hokje met LED-lampen

In de installatie The Island of the Colorblind kunnen bezoekers zelf ondergaan hoe het is om kleuren op een andere manier te ervaren. In een hokje met LED-lampen die voortdurend van kleur veranderen kun je zwartwitfoto’s inkleuren met waterverf. Ondertussen luister je op de koptelefoon naar verhalen over Pingelap en zijn bewoners, terwijl je bent omringd door prints van Sanne de Wilde’s fotoproject in Micronesië.

EYE studio, dagelijks vanaf 10.00, t/m 28 oktober