Kaartverkoop Imagine Film Festival gestart, speciale gast Dario Argento

23 maart 2017

De kaartverkoop van het Imagine Film Festival gestart. Van 12 t/m 22 april barst het jaarlijkse Imagine Film Festival los in EYE, met Dario Argento als speciale gast. Bij Imagine staat de verbeelding centraal. Ga naar een bijzondere film en bezoek onbekende werelden of laat je verrassen door een compleet nieuwe werkelijkheid.

Koop tickets

Het festival toont een bijzondere selectie van de meest recente oogst aan genrefilms die in alle opzichten fantastisch zijn. Naast het filmprogramma van zo’n 50 lange en 40 korte titels, zijn er ook volop inleidingen, Q&A’s en nagesprekken. Een van de gasten is de Italiaanse horrormaestro Dario Argento. Argento is vooral bekend als de regisseur van een groot aantal giallo-klassiekers - gewelddadige, hypergestileerde horrorfilms waarvan de sleutelfilms in de jaren zeventig werden gemaakt. Bij Imagine spreekt hij op 20 april uitgebreid over zijn carrière, met daarna een Imagine editie van EYE’s Cinema Egzotik. Hier wordt de 4K restauratie van Suspiria (1977) vertoond en vervolgens de mysterieuze horror Opera (1987) op 35mm uit de collectie van EYE.

Ook zijn er weer speciale Imagine-edities van EYE on Art. In EYE zijn ook verschillende VR-films te beleven, waarin je door het heelal kunt vliegen of een groep bloeddorstige zombies overleeft. The Best of Imagine is er weer op zaterdag 22 april, met de best bezochte en meest gewaardeerde films van het festival.

In het themaprogramma Fantastic Fashion laat Imagine zien wat de rol van kostuums en stilering is bij het creëren van een illusie. Hier kun je zelf maskers maken, zien hoe filmprotheses worden gecreëerd of alles te weten komen over filmkostuums tijdens de masterclass van Oscarwinnares Lindy Hemming. Ook blogger Tim Hanley zal een lezing geven over superheldin Wonder Woman.

Voor makers en professionals organiseert Imagine het European Genre Forum, een trainingscyclus voor jonge Europese filmmakers. Daarnaast is er Imagine NL, een programma waarin het festival kennis én een podium biedt aan de Nederlandse (aankomende) filmmakers. Met veel nieuw werk, veel makers, maar ook een masterclass en een pitchwedstrijd.

Om op de hoogte te blijven van alle films en evenementen tijdens Imagine, bezoek dan hun website.