Kaartverkoop Shortcutz Amsterdam Annual Awards begonnen

16 januari 2018

Ook dit jaar zal het spannend worden: aanstaande zondag wijst de Shortcutz Amsterdam-jury de beste korte films van nieuw Nederlands talent aan in tien categorieën, van beste regie tot beste postproductie. De prijzen worden uitgereikt door onder anderen Steven Spielberg-producent Jan Harlan en actrices Willeke van Ammelrooy en Maryam Hassouni. René Mioch is co-host en acteur Egbert-Jan Weeber bemant de draaitafels op de afterparty.   

Het internationale platform voor korte films van nieuw talent viert dit jaar zijn vijfjarig bestaan. Bij de eerste jubileumceremonie worden prijzen uitgereikt voor de beste korte film in maar liefst tien categorieën: van beste regisseur, beste film en beste documentaire tot beste camerawerk en beste acteur.

Dit jaar zijn de eregasten onder anderen Spielberg-producent Jan Harlan, actrice Willeke van Ammelrooy, Gareth Wiley, producent van Woody Allens Match Point en Vicky Cristina Barcelona, en Emmy-winnares actrice Maryam Hassouni. René ‘Mr. Film’ Mioch treedt op als enthousiasmerende co-host.

Prijs voor Heddy Honigmann

Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Audience Award voor de favoriete film van het publiek, dat wereldwijd zijn stem uitbracht. Documentairemaker Heddy Honigmann krijgt de Career Award toegekend voor haar bijdrage aan het prestige van de Nederlandse film.

Afterparty: vrije entree

Na het gala komt het feest, de glitter en glamour, met DJ Egbert-Jan Weeber achter de draaitafels (23.30). Iedereen in feestkledij is welkom, de entree is gratis.

Klik hier voor kaartjes.

Alles over Shortcutz.