Kijk mee met Vitamine Cineville naar de Britse indie-hit Bait, live Q&A met regisseur op 7 april

3 april 2020

We blijven binnen kijken. Op dinsdag 7 april organiseert Vitamine Cineville de tweede Viewing Party, gewoon online, met op het programma de Britse indie-hit Bait en een live Q&A met regisseur Mark Jenkin.

Inloop: 20:00, film: 20:15, Q&A: 22:00.

Bait werd door KINO Rotterdam, LAB 111 en Eye eventjes naar Nederland gebracht, maar is verder niet in Cineville te zien geweest. De film is nu exclusief op Vitamine Cineville gratis te zien met een Cinevillepasnummer en een Vitamine Cineville-account.

Word vriendjes met je bank/bed/stoel en je tv/laptop/tablet, en doe je leukste premièrepartypak/pyjama aan. Om 20.00 klik je op de livestreams van Vitamine Cineville via YouTube of Facebook. We doen spelletjes, we doen een introductie met Jan de Vries (van KINO Rotterdam) en om 20:15 kijk je Bait via je Vitamine Cineville-account. Na afloop van de film, om 22:00, kun je vragen stellen aan regisseur Mark Jenkin. Dat kan via de comments onder de livestreams, maar je kunt ook live inbellen! Daar heb je dan wel een Skype-account voor nodig.

waar kun je meekijken

Livestream YouTube: op.cineville.nl/ytlive2

Livestream Facebook: op.cineville.nl/fblive

De film: vitamine.cineville.nl/nl/films/bait

Q&A via Skype: join.skype.com/invite/bIi5prbfChYp (of word vriendjes met 'Cineville Skype' in je Skype-account als de link niet werkt)

Weet je al dat je een inbelvraag wil stellen, meld je dan alvast aan via de link hierboven en laat een berichtje achter. En heb je nog geen Skype-account, installeer deze dan van tevoren.

over Bait

Martin Ward is een visser zonder boot. Zijn broer gebruikt het schip van hun vader als toeristische attractie, wat een wig tussen de broers heeft gedreven. Hun ouderlijk huis is inmiddels een buitenhuisje geworden voor rijke Londenaars, waardoor Martin heeft moeten verkassen. Airbnb-huurders en yuppen met Land Rovers nemen alle parkeerplaatsen in, en het vissersdorpje verliest langzaam de controle. En Martins protest roept steeds meer wrevel op bij zijn omgeving.

Indie-regisseur Mark Jenkin draaide Bait op oude 16mm zwart-witfilm in Cornwall, en bewerkte de film met de hand. Het grimmige verhaal is geworteld in de lokale cultuur en gemeenschap, die dagelijks worden geconfronteerd met een veranderende wereld.