Kijk naar de livestream Silent Comedies met pianomuziek op 26 juni

Lizzies in the Field (1924)

18 juni 2020

Zes Silent Comedies & Oddities zijn te zien in de derde livestream van het Nederlands Silent Film Festival (NSFF) op 26 juni om 20.00, samengesteld in samenwerking met Eye en Pand P. Festivaldirecteur Daan van den Hurk (piano) zal niet alleen zeer geestige silent comedies begeleiden, maar ook bijzondere ‘oddities’; korte animatiefilms, scènes uit het dagelijks leven, levend speelgoed en travelogues.

De livestream zal wederom niet terug te kijken zijn, dus wees er stipt om 20:00 uur bij! Ga alvast naar het YouTube-kanaal van NSFF om de stream te bookmarken.

Na een korte introductie zullen in deze derde (en voorlopig laatste) livestream de volgende films te zien zijn:

Compilatie
ca. 1920
Compilatie van diverse onderwerpen, waaronder gedresseerde huisdieren, levend speelgoed, vogels en eekhoorns in Londense parken en pelikanen in Californië.

Lea sui pattini/Lea Skating
IT, 1911
De ouders van Lea (Lea Guinchi) verbieden haar om te rolschaatsen, maar dat doet ze lekker toch. Ze ontsnapt via het raam en gaat naar het rolschaatspaleis. Helaas kan ze niet zo goed rolschaatsen en vanaf het moment dat ze de rolschaatsen aan heeft, vormt ze een gevaar voor zichzelf en anderen.

Koko Back Tracks
VS, 1926
Koko de Clown komt op vertrouwde wijze uit zijn inktpot en springt op het tekenvel van Max Fleischer. Als de pot omvalt en de inkt eruit stroomt, besluit de boze Koko om de tijd terug te draaien. Korte zwijgende animatiefilm, gecombineerd met live-action.

Le parc national de Yellowstone
FR, 1917
Het eerste en tweede deel uit een vierluik over geisers en bronnen in het Yellowstone-park.

Landschap in kleur
FR, 1917
Kleuropnames van Sevilla, Spanje, de Auvergne in Frankrijk, de haven van Tanger, Marokko en de Rocky Mountains.

Volendam, een der eigenaardigste dorpen ter wereld
NL, 1923
Beelden van de Volendamse vissershaven, het repareren van netten, het dorpsleven en de zondagse kerkgang.

Lizzies in the Field
VS, 1924, Del Lord
Slapstick comedy over de rivaliteit tussen twee autogarages – de garage ‘Red Dog’ en de garage ‘Black Cat’ – die tot een hoogtepunt komt tijdens een cross-country autorace.

De films komen uit de Eye-collectie, en alle Nederlandse tussentitels worden Engels ondertiteld.

De livestream is gratis. Klik op de link en je zit op de eerste rij. Voor de mensen die ons toch een financieel steuntje in de rug willen geven, kan dat via Geef.nl.