Kijk naar de livestream Silent Comedies met pianomuziek op 29 mei

Beauty à la mud (VS, 1926)

22 mei 2020

Vijf zeer geestige Silent Comedies zijn te zien in de tweede livestream van het Nederlands Silent Film Festival (NSFF) op 29 mei om 20.00, samengesteld in samenwerking met Eye en Pand P. Daan van den Hurk begeleidt de zwijgende komedies op piano. Die avond word je ook getrakteerd op een aantal verrassingsfilmpjes.

De livestream op YouTube begint op vrijdag 29 mei om 20:00 uur. Na een korte introductie zijn de volgende films te zien:

Un déjeuner qui ne profite guère / A Hardly Beneficial Lunch (FR, 1911)

Een hongerige zwerver (Maurice Schwartz) steelt de maaltijd van iemand die in de tuin zit te eten, wat leidt tot een doldwaze achtervolging – die eindigt op absurdistische wijze.

La peur des ombres / Fear of Shadows (FR, 1911)

Split screens zijn niet nieuw, want al in 1911 werd hiermee geëxperimenteerd!

Stamboul et la corne d’or / Istanbul and the Golden Horn (FR, 1912)

Dagelijkse taferelen uit het Turkije van 1912, met name uit Istanboel – toen nog Constantinopel.

Robinet chauffeur miope / Tweedledum, a Short-Sighted Chauffeur (IT, 1914)

Ook dit keer een zwijgende film met een hoofdpersoon (Marcel Fabré) die een stad met zijn auto aan diggelen rijdt, wat hem zo’n beetje alles kost wat hij bezit.

Beauty à la mud (VS, 1926)

Jimmy Adams doet alles om dichtbij de dochter van de eigenaar van een schoonheidssalon te komen. Hij neemt de identiteit aan van de beroemde Monsieur Brilliantine en probeert zo goed – maar vooral zo kwaad – als dat gaat de wratten van een vrouw te behandelen.

Net als vorige keer koos NSFF voor films die losjes inhaken op de actualiteit. De meeste shorts gaan over beroepen die in Nederland zo langzamerhand weer uitgeoefend mogen worden. De films komen uit de Eye collectie, en alle Nederlandse tussentitels worden Engels ondertiteld.

Let op: dit is een live evenement dat je later niet terug kunt kijken! In verband met auteursrechten kunnen de films slechts eenmalig online vertoond worden.

De livestream is voor iedereen gratis. Klik op de link en je zit op de eerste rij. Voor de mensen die NSFF een financieel steuntje in de rug willen geven, kunnen dat doen via Geef.nl.