Korte voorfilms uit onze collectie bij La vérité, The Lighthouse, La Llorona, Ema en The Wild Goose Lake

Hard Boiled Chicken (Arjan Wildschut, 2006)

19 juni 2020

Eye trakteert op korte films uit de collectie. De komende tijd zijn ze te zien als voorfilm bij premières als La vérité, The Lighthouse, La Llorona, Ema en The Wild Goose Lake.

In de speelweek van 25 juni kun je onder andere de volgende voorfilms verwachten:

Star of the Screen (bij La vérité)

Star of the Screen: reclamefilm voor filmprojectoren in de vorm van een poppenanimatie, uit de Dollywoodstudio’s van Joop Geesink. Maker onbekend (NL 1953 2’)

Wad (bij The Lighthouse)

De wind, de zee, het zand, een hond en een eenzame meeuw spelen de hoofdrollen in deze komische korte film (NL, 2003, 4'33") van animatiestudio Job, Joris en Marieke. Het verhaal is geïnspireerd op een verblijf op Terschelling.

See You in Hell (bij La Llorona)

Porselein reïncarneert horizontaal in de videoclip bij het nummer See You in Hell (Sema Bekirovic, NL 2014, 3’, geen dialoog) van de band Eilander.

Danses algeriennes (bij Ema)

Voorafgegaan door een online videoboodschap van hoofdrolspeelster Mariana di Girolama, en Danses algeriennes (2'), een ultrakorte stille film met ingekleurde volksdansen. Begeleidende muziek van Martin de Ruiter.

Hard Boiled Chicken (bij The Wild Goose Lake)

In Hard Boiled Chicken (Arjan Wildschut, NL, 2006) verdedigen een kip en een haan hun pas gelegde eitje tegen de boer en een agressieve kat. Stille boerderijdetective, gefilmd in sepiatinten, met een knipoog naar filmklassiekers. Voorzien van jazzy soundtrack.