Lovend ontvangen debuutfilm Rosanne Pel nu on demand te zien via Picl

Geselecteerd voor de festivals: Light as Feathers te zien in Toronto, Rome en Utrecht.

2 oktober 2018

Het is een primeur: een speelfilm die op het Nederlands Film Festival in Utrecht draait en gelijktijdig on demand beschikbaar komt. Light as Feathers, Rosanne Pels vertelling over de vijftienjarige Poolse puber Eryk die verliefd wordt op z’n buurmeisje, is vanaf donderdag 4 oktober exclusief te zien op Picl. Het is voor het eerst dat een Nederlandse film landelijk wordt uitgebracht op het online platform van de filmtheaters.  

De vijftienjarige Eryk woont met zijn moeder, oma en overgrootmoeder in een klein dorpje in Polen. Zijn vader is er lang geleden vandoor gegaan en speelt geen rol in zijn leven. Eryk heeft een te intieme relatie met zijn manipulatieve moeder en is verliefd op zijn buurmeisje van dertien, Klaudia. Maar hij kent het verschil niet tussen misbruik en liefde. 

nu in de huiskamer

Light as Feathers ging in wereldpremière op het Toronto International Film Festival (TIFF) en is te zien op het Nederlands Film Festival, waar de film is geselecteerd voor het Forum van de Regisseurs.

Vanaf 4 oktober is de film via de platforms van twintig Nederlandse filmtheaters on demand te zien. Het betreft een primeur: het is voor het eerst dat een Nederlandse film op deze manier landelijk wordt uitgebracht en de huiskamers bereikt.

kwaliteitsfilms direct beschikbaar

Via Picl bieden twintig Nederlandse filmtheaters hun nieuwste films ook direct on demand aan. Het online aanbod van kwaliteitsfilms op Picl loopt dus parallel met de programmering in de filmzalen ('Eye. Maar dan thuis').

Picl en de theaters willen hiermee voor een betere zichtbaarheid en beschikbaarheid van Nederlandse arthousefilms zorgen. Voor meer informatie zie picl.nl

Deelnemende theaters

Amsterdam – Eye 
Amsterdam - Het Ketelhuis (ook vertoning in het filmtheater)
Amsterdam - Rialto 
Amsterdam - De Balie
Alkmaar - Filmhuis Alkmaar
Amersfoort – De Lieve Vrouw
Apeldoorn – Gigant
Breda – Chassé Cinema
Bussum - Filmtheater Bussum
Den Haag - Filmhuis Den Haag (ook vertoningen in het filmtheater)
Den Bosch - Verkadefabriek
Enschede - Concordia
Hilversum – Filmtheater Hilversum
Haarlem - Filmschuur
Helmond – De Cacaofabriek
Middelburg - Cinema Middelburg
Nijmegen – LUX Nijmegen
Utrecht – T Hoogt 
Rotterdam - LantarenVenster
Zwolle - Fraterhuis