Marten Rabarts benoemd tot Hoofd EYE International

Marten Rabarts

8 januari 2015

Marten Rabarts volgt Claudia Landsberger op als Hoofd EYE International. EYE International is verantwoordelijk voor de internationale promotie van de Nederlandse film en filmindustrie. Rabarts, nu nog Hoofd Development & Training van de National Film Development Corporation in India, was daarvoor 12 jaar artistic director van het Binger Filmlab in Amsterdam.

In zijn vorige functies dacht en werkte Marten Rabarts al buiten de landsgrenzen, waarbij hij altijd een speciaal oog heeft gehouden voor de Nederlandse cinema. Vanaf 1 maart zal hij de Nederlandse film in het buitenland in de schijnwerpers zetten, zoals hij dat de afgelopen jaren succesvol ook met de onafhankelijke Indiase cinema heeft gedaan.

Sandra den Hamer, directeur EYE:

“Na 20 jaar gepassioneerde deskundigheid en enorme inzet van voormalig Hoofd EYE International Claudia Landberger was het geen gemakkelijke opgave om een opvolger voor haar te vinden, maar we zijn superblij met de komst van Marten Rabarts. Marten heeft jarenlange ervaring in de (inter)nationale filmindustrie, beschikt over een groot nationaal en internationaal netwerk, is een doortastende teamspeler en bruist van de ambitie om de Nederlandse film internationaal naar een nog hoger plan te tillen.”

Marten Rabarts:

“De promotie van de Nederlandse film, filmmakers en filmindustrie in het buitenland is een taak waar ik enorm veel zin in heb. De selectie van onder andere Lucia de B. voor de shortlist van de Academy Awards en de nieuwste film van Peter Greenaway (Eisenstein in Guanajuato) in de competitie van Berlijn weerspiegelt de internationale levensvatbaarheid van onze filmindustrie. Ik kijk ernaar uit om met alle betrokken stakeholders uit onze filmgemeenschap samen te werken en de Nederlandse film voor het internationale voetlicht te brengen waar het hoort.”