Meld je aan voor de jongerenjury Young Audience Award: de hele dag films kijken!

25 april 2018

De hele dag films kijken én bepalen wie de winnaar wordt van de Young Audience Award 2018? Kom naar EYE voor de grootste Europese jongerenjury op zondag 6 mei. Deelname is gratis, dus meld je snel aan via het deelnameformulier.

Meer dan duizend tieners (12-14 jaar) uit 36 andere Europese landen kijken op hetzelfde moment naar de drie genomineerde films. Via een live-verbinding hebben de jury’s contact met elkaar en brengen ze gezamenlijk hun stem uit. Voor lunch en snacks wordt gezorgd. De dag duurt van 10:30-18:00 uur.

Voor de Young Audience Award, de prijs voor Beste Europese Jeugdfilm, zijn drie films genomineerd:

Girl in Flight (Sandra Vannucchi, fictie, IT/CH, 2016)
Het leven van de 11-jarige Silvia wordt beheerst door haar moeders depressie. Ze rent weg van huis naar Rome, waar ze verliefd wordt op een meisje uit een zigeunerkamp.

Hobbyhorse Revolution (Selma Vilhunen, documentaire, FI, 2017)
Grappige en ontroerende film over tieners in Finland die als bezigheid een hele bijzondere hobby hebben: het rijden op stokpaardjes. Niet iedereen begrijpt wat ze daar leuk aan vinden, maar de meisjes gaan dapper door met hun hobby.

Wallay (Berni Goldblat, fictie, FA/Burkina Faso/Qatar, 2017)
De 13-jarige tiener Ady wordt steeds onhandelbaarder. Zijn vader besluit hem naar zijn oom in Burkina Faso te sturen. Daar is het dagelijks leven een stuk lastiger dan hij verwacht.

De prijsuitreiking in Erfurt (Duitsland) is via de livestream in heel Europa te volgen. Deze zevende editie van de EFA Young Audience Award is een initiatief van de European Film Awards (EFA).

Lees meer