Met Filmthuis kijk je de premièrefilm Stop Acting Now ook online

16 juni 2016

Met Filmthuis kun je vanaf nu de film Stop Acting Now ook online bekijken. EYE selecteert regelmatig nieuwe films die tegelijk te zien zijn in EYE en via eyefilm.nl/filmthuis.

Ga naar Filmthuis

Stop Acting Now is in EYE te zien tijdens het Holland Festival. Voor € 8,50 heb je 48 uur toegang tot deze nieuwe film die net zo lang online te zien is als in de filmzalen van EYE. De film zie je gemakkelijk en vertrouwd via de website van EYE. De streaming is van de beste kwaliteit. Te zien op je tv (Apple TV en Google Chromecast), PC/laptop, tablet, Game Console of smartphone.

Stop Acting Now

Theatergroep Wunderbaum besluit om te stoppen met acteren en gaat over tot écht handelen. Regisseur Mijke de Jong volgt de verwoede pogingen van de acteurs om de wereld radicaal te veranderen. In deze quasidocumentaire nemen de acteurs hun eigen idealisme onder de loep.

Ter afsluiting van hun maatschappelijk geëngageerde project The New Forest maakte de Rotterdamse acteursgroep Wunderbaum samen met regisseuse Mijke de Jong het docudrama Stop Acting Now. Centraal staat de vraag hoe ver ons persoonlijke engagement voor de gemeenschappelijke zaak eigenlijk reikt.

Maartje Remmers begint een groepering genaamd ‘De Basisoptimisten’ en trekt de achterstandswijken in. Marleen Scholten opent, naar Japans voorbeeld, een Tranenbar en strijdt tegen onze stressvolle positiviteitscultuur.

Matijs Jansen ontwikkelt een stadstuinier-app en gaat op zoek naar grote investeerders, terwijl Walter Bart meer heil ziet in radicale acties die het bankwezen en multinationals moeten ondermijnen.

Wine Dierickx krijgt een kind en vindt dat haar beste investering in de toekomst. De verschillen in aanpak en visie zetten de groep steeds verder onder druk.

In de voorstelling Stop Acting Now – extended edition volgt na de film een theatrale aftertalk, waarin de oudgediende acteurs openhartig terugblikken op deze woelige gebeurtenissen. Wat hebben hun engagement en idealisme opgeleverd? Zijn ze ooit weer gaan acteren? Zijn ze überhaupt nog samen?