MovieZone lanceert nieuwe YouTube-serie met Pip Pellens en Niek Roozen

Niek Roozen & Pip Pellens

7 december 2016

EYE's MovieZone lanceert een nieuwe, wekelijkse YouTube-serie: MovieZone Filmlab. In de serie wordt de kijker wegwijs gemaakt in de wereld van film. Presentoren Pip Pellens en Niek Roozen halen elke week bekende filmprofessionals naar hun studio of brengen op locatie het geleerde in de praktijk. MovieZone Filmlab gaat op 17 december in première in EYE, en is vanaf donderdag 22 december online te bekijken.

Het wekelijkse filmmagazine vertelt ook welke films je absoluut gezien móet hebben en helpt aanstormend talent een handje op weg bij het maken van hun eigen film. Jonge filmmakers, vloggers en reporters zijn zelf ook verantwoordelijk voor een aantal items. Woody Wonder, die vanuit een Brabantse studio de hele internet- en filmwereld verovert, levert ook een vaste bijdrage.

Vanaf 22 december is er elke donderdag een nieuwe aflevering te bekijken, op het MovieZone YouTube-kanaal én op moviezone.nl. Op de site verschijnen ook artikelen en items die dieper ingaan op de in de serie behandelde onderwerpen.

De eerste twee afleveringen van MovieZone Filmlab gaan in première op de MovieZone Talent Day, op zaterdag 17 december in EYE. Koop tickets voor MovieZone Talent Day

Over Pip Pellens en Niek Roozen

Het 23-jarige multi-talent Pip Pellens is zowel voor de camera als op de planken in haar element. Ze speelde onder meer in GTST, won het eerste seizoen van Dance Dance Dance samen met haar vriend, speelde in films als Michiel de Ruyter, Soof 2 en Fashion chicks. Pip won onlangs nog de Televizier Talent Award 2016.

Haar Filmlab-medepresentator Niek Roozen is 20 jaar en naast acteur (in o.a. AVROTROS-jeugdserie Brugklas en de speelfilm Renesse) ook een populaire vlogger die op zijn eigen YouTube-kanaal vertelt over zijn acteerpassie en zijn volgers meeneemt op weg naar zijn grote droom: het winnen van een Gouden Kalf.

Eerdere MovieZone-series

Filmlab is de derde YouTube-serie van MovieZone in samenwerking met NewBeTV. De voorgangers (de met een Emmy genomineerde serie Max & Billy's Drill Machine Girl en Bardo's Filmgebeuren) werden op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling bekroond met de Innovatie Award, en zijn te bekijken op het MovieZone YouTube-kanaal en op moviezone.nl.