Ondertussen in Cannes; filmmuseum aan de Côte d'Azur

20 mei 2019

De hele filmwereld verzamelt zich jaarlijks rond de rode loper van het Cannes Film Festival. Het stadje aan de azuren kust is in mei niet alleen het onderkomen van wereldberoemde sterren, producers en starlets, maar ook van enkele Eye-medewerkers. Programmeur Ronald Simons bericht tot 26 mei dagelijks over zijn ervaringen.

Simons begeeft zich al een paar jaar in het gewoel van een van de meest prestigieuze filmfestivals ter wereld om te praten met regisseurs, acteurs en filmvakmensen. Ook kijkt hij naar de nieuwe oogst films, trends en ontwikkelingen. Van zijn ervaringen doet hij levendig verslag op het collectieblog van het filmmuseum, dat in Cannes ook vertegenwoordigd wordt door de medewerkers van Eye International in het Nederlands Paviljoen.

Klik hier om meer te weten over de mokerslag van Ladj Ly’s nu al geruchtmakende banlieudrama Les misérables, John ‘The Thing' Carpenter en zijn bewondering voor vrije geest Dario Argento, de 4K-restauratie van Easy Rider (digitaal gerestaureerd trippen), de bejubeling van Pedro Almodóvars Dolor y gloria, de glitter, de glamour, de junkets en alles kortom wat Cannes tot Cannes maakt.