Ontwerpwedstrijd voor kinderen: waarop lijkt het museumgebouw?

Foto: Joost Bataille

6 juni 2017

Lijkt het EYE-gebouw op een walvis? Of toch meer op een dino? Heb je een verrassend idee? Stuur het op en wie weet wordt van jouw beeld een flipboekje gemaakt en mag je met de hele klas naar een animatieworkshop in het filmmuseum!

Je bent er waarschijnlijk al heel vaak voorbij gekomen. Dat grote witte gebouw aan de IJ-oever. Sommige bewoners van Noord zien er een schildpad in, anderen een walvis en er zijn er die het filmmuseumgebouw als een heel groot oog zien.

Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar organiseert EYE een ontwerpwedstrijd. Teken of knutsel jouw idee en wie weet wordt van jouw beeld een nieuw flipboekje gemaakt én mag je met de hele klas naar een filmworkshop in het filmmuseum.

Heb je een verrassend idee? Voor je ontwerp hoef je alleen maar te tekenen, te kleien, te borduren, te knippen en plakken of te schilderen (alles kan, alles mag) wat jij in het EYE-gebouw ziet als je ernaar kijkt. Je hoeft dus maar één beeld in te  sturen.

flipboekje & workshop met de hele klas

Waar zou jij het EYE-gebouw in willen laten veranderen? Heb je een bepaald beeld in je hoofd? Dat zou geweldig zijn, want met jullie ideeën kan EYE ook een nieuw animatieflipboekje maken. Stuur je ontwerp in en met de beste ideeën gaat onze animator aan de slag. Wil je zien hoe het werkt? Bekijk hier het eerste flipboekje, waarin het EYE-gebouw verandert in een kikker.

Wie als winnaar wordt gekozen, krijgt een eigen flipboekje en mag met de hele klas naar EYE voor een Stop-motion Studio of Soundtrack Studio workshop.

inzending

Stuur je (gescande) inzending naar: flipboekje@eyefilm.nl of stuur het per post*. Vermeld leeftijd, naam, telefoonnummer (en mailadres in het geval van postverzending).

Langsbrengen kan ook, binnen kantooruren bij de balie van EYE. Let op: je inzending blijft in EYE, je krijgt je kunstwerk niet terug.

De deadline is 1 september 2017.

*EYE Filmmuseum, t.a.v. afdeling educatie, gebouwwedstrijd. Postbus 37767, 1030 BJ Amsterdam.

 

Print de wedstrijd uit: