Openluchtvoorstelling Mean Streets en The Wolf of Wall Street op 1 en 2 september

The Wolf of Wall Street

14 augustus 2017

De tentoonstelling Martin Scorsese – The Exhibition sluit af met twee feestelijke openluchtvoorstellingen naast EYE: Mean Streets (vrijdag 1 september) en The Wolf of Wall Street (zaterdag 2 september). De filmavonden vinden plaats met uitzicht op het IJ.

Bij goed weer verandert de grasmat naast EYE in een tijdelijke openluchtbioscoop. De films worden door de Openlucht Bioscoop vanuit een mobiele projectiecabine geprojecteerd op een scherm van 5 x 12 meter aan de westzijde van het museum, op de groene strook aan de IJpromenade. De films zijn te beluisteren via koptelefoons. Voor € 5 krijg je een stoel en een koptelefoon, die vanaf 20.30 voor  te huur zijn op het terrein. Het is niet mogelijk om stoelen te reserveren of online een kaartje te kopen.  Ook is niet mogelijk te pinnen voor de openluchtvoorstelling, er kan alleen cash worden betaald.

1 september 21.00: Mean Streets
Met zijn rauw-realistische weergave van het uitzichtloze leven van de kleine misdadigers Charlie (Harvey Keitel) en Johnny Boy (Robert De Niro) in het vervallen New York van de vroege jaren zeventig verwierf Martin Scorsese internationaal bekendheid. Scorsese baseerde de film op jeugdherinneringen; de regisseur groeide op in de New Yorkse wijk Little Italy, waar het er destijds ruig aan toe ging.
Vooraf: Spoetnik (Noël Loozen, NL 2015, 10 min). De 17-jarige Sam belandt achter de toog van frietkot ‘Spoetnik’. Best European Fiction Short op het Go Short Festival 2016.

2 september 21.00: The Wolf of Wall Street
In deze hyperenergieke beursmakelaarssatire over de rise and fall van de gladde geldwolf Jordan Belfort haalt Scorsese uit naar de hebzucht van het hedendaagse kapitalisme. Scorsese maakte van zijn adaptatie van de roman van oplichter/beurshandelaar Jordan Belfort een koortsige trip, met hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio in grootse doen. DiCaprio speelt een variant op een typisch Scorsese-personage: Belfort is een evangelische handelaar in geld en macht die zijn personeel opzweept met grootse financiële beloftes en over the top bedrijfsfeestjes organiseert met gratis prostituees, hectoliters champagne en wedstrijdjes dwergwerpen.

Eten en drinken

Er is buiten geen bar, maar je bent vrij om eigen drankjes en eten mee te nemen. Zie het als een picknick, het wordt uiteraard gewaardeerd als je het afval na afloop van de film in de daarvoor bestemde containers deponeert.

Slecht weer

Bij regen of te veel wind worden de voorstellingen naar binnen verplaatst, dat wordt uiterlijk op de dag zelf om 13.00 uur bekendgemaakt op de website. Mean Streets start in dat geval een half uur later, dus om 21.30 uur. The Wolf of Wall Street draait op dezelfde tijd, 21.00 uur. Voor deze voorstellingen haal je voor 5 euro een kaartje bij de kassa van EYE (alleen pinnen).   

Verruimde openingstijden tentoonstelling

Vrijdagavond 1 en zaterdagavond 2 september is de tentoonstelling Martin Scorsese – The Exhibition tot 21.00u. geopend.