Praat met je voeten: Fins tangodansen bij de films van Aki Kaurismäki

11 december 2017

Leren dansen op de tango van het hoge Noorden? Het kan op 23 december in EYE, waar choreografe Cecilia Moisio een workshop Fins tangodansen geeft. De middag staat in het teken van de slepende klanken van de accordeon, niet toevallig het instrument dat veelvuldig klinkt in de films van Aki Kaurismäki. Diens belangrijkste films zijn deze maand te zien in het filmmuseum.  

Ervaren choreografe Cecilia Moisio geeft een workshop voor iedereen die van dansen houdt en een zwak heeft voor de films van Aki Kaurismäki. De Finse regisseur maakt in zijn films gebruik van Finse tangomuziek en ander vintage muzieksoorten. Zijn dialogen zijn karig en spaarzaam, wat een aardig vertrekpunt oplevert voor de workshop. Waarom praten als je kunt dansen? 

Zaterdag 23 december Ieert Cecilia Moisio (o.a. Dansmakers / Krisztina de Châtel) je de basisstappen van de traditionele Finse tango. De workshop begint om 15.00 in EYE Room at the Top. De toegang is gratis, het duurt 75 minuten. De kaartjes voor de workshop zijn op 23 december af te halen aan de kassa van EYE.

Klik hier voor meer informatie.