Primeur voor Nederland: Girls on Tops-T-shirts verkrijgbaar in Eye Shop

Personeel van Eye in de shirts.

12 juli 2018

Het Britse modecollectief Girls on Tops levert met een nieuwe T-shirtlijn een originele bijdrage aan de strijd voor gelijkheid van vrouwen in de filmindustrie. De witte shirts met de namen van bekende vrouwelijke regisseurs, acteurs en andere vrouwen in de filmindustrie zijn nu te koop in het filmmuseum. Eye is de eerste plek buiten Londen waar deze shirts verkocht worden.

Isabelle Huppert, Agnès Varda, Greta Gerwig en Maya Deren: het zijn een paar van de namen die de eenvoudige witte T-shirts van Girls on Tops sieren. De krachtige typografie in kapitalen vestigt de aandacht op de sterke aanwezigheid van vrouwen in de filmindustrie en is bedoeld als bijdrage in de strijd om gendergelijkheid.

commotie

Girls on Tops werd geïnspireerd door de #MeToo-beweging, die protesteert tegen alle vormen van seksuele intimidatie en misbruik in de filmwereld. De commotie rond #MeToo versterkt de boodschap van de Girls-on-Tops-shirts: ze worden intussen gedragen door bekende persoonlijkheden en acteurs. Greta Gerwig (o.a. Lady Bird) droeg haar Agnès Varda-shirt bij een fotoshoot en acteur Tracey Letts (Homeland, The Post) liep op het filmfestival van Toronto rond met z’n Greta Gerwig-shirt.   

statement

Ook jij kunt nu een statement maken door het dragen van een T-shirt met daarop een naam van een vrouwelijk icoon uit de filmindustrie. De unisex shirts zijn verkrijgbaar in de maten S, M en L. Eye Shop is alle dagen van de week van 11.00 tot 21.00 geopend.