Regisseur Bas Devos op 6 november aanwezig bij première van Violet

30 oktober 2014

De Vlaamse regisseur Bas Devos geeft op donderdag 6 november om 19.00 een Q&A bij de première van Violet. Zijn sensitieve debuut volgt een jongen die in shock raakt na het gewelddadige verlies van zijn beste vriend. Winnaar Grand Prix Generation 14plus op het Filmfestival van Berlijn.

In het sensitieve drama Violet wordt een groep jonge BMX'ers in de buitenwijken van een grote stad geconfronteerd met de onverwachte en gewelddadige dood van een van hun vrienden. Aan het begin van een lange, hete zomer wordt een jongen op weg naar huis in een winkelgalerij neergestoken. Het is Jonas, zestien jaar. Bij hem is de vijftienjarige Jesse, zijn beste vriend. Bewakingsbeelden leggen de moord vast en tonen de twee daders op hun vlucht. Jesse, in shock, wordt thuis opgevangen door zijn moeder Marie en zijn vader Walter. Ondertussen wordt er in de winkelgalerij een onderzoek geopend. Televisieploegen verzamelen om verslag uit te brengen over de zaak.

Als enige getuige van diens dood kijkt iedereen naar de 15-jarige Jesse voor antwoorden. Het verdriet om het verlies van zijn beste vriend en een groeiend gevoel van eenzaamheid bemoeilijken Jesse’s zoektocht naar troost. Visueel stilist Bas Devos vertrouwt meer op beelden dan op woorden in zijn opvallende debuut. De tussensequenties zijn gemaakt door de Vlaamse kunstenaar Herman Asselberghs en experimentele filmmaker Fairuz. Het fenomenale camerawerk is van Nicolas Karakatsanis (Rundskop).