Regisseur Tim Oliehoek hoofdgast MovieZone Talent Day op 17 december

Tim Oliehoek (foto: Jaap Vrenegoor)

20 oktober 2016

EYE rolt de rode loper uit voor jong filmtalent tijdens de vierde editie van de jaarlijkse MovieZone Talent Day op zaterdag 17 december 9:00-18:00 uur. Het evenement is dé ontmoetingsplaats voor jonge makers en filmfans. Naast een divers programma vol inspirerende workshops en masterclasses is de MovieZone Talent Day ook de uitgelezen kans voor jongeren om feedback van filmprofessionals te krijgen op hun eigen ingezonden scenario of film. Hoofdgast is dit jaar regisseur Tim Oliehoek (Vet hard, Chez Nous, Wiplala).

De MovieZone Talent Day is dé dag voor jonge filmliefhebbers, waarin ontmoeting, passie voor film en bovenal het aanwakkeren van talent centraal staan. Op deze speciale dag komen jonge filmtalenten uit het hele land in contact met elkaar én met ervaren filmprofessionals. Zo maakt de nieuwe generatie filmtalent zelf een mini-documentaire bij de IDFA-workshop, leren ze de do’s-en-don’ts van het stemacteren met een workshop van stemacteur en -regisseur Arnold Gelderman (bekend van Disney-klassiekers als Jungle Book en Toy Story). En ontdekken ze bij de masterclasses alles over horror, met ‘Mr Horror’ Jan Doense, stunts in film en virtual-reality.

Hoofdgast Tim Oliehoek is de hele dag aanwezig voor feedback en advies en geeft tijdens een diepte-interview antwoord op alle vragen over zijn carrière en zijn ervaringen in de filmwereld. Extra speciaal aan de editie van 2016 is de première van een gloednieuwe MovieZone-serie: MovieZone Filmlab.
 
Jongeren krijgen op deze dag de kans hun eigen film of scenario te vertonen en te bespreken met filmprofessionals, zodat zij met de persoonlijke feedback verder aan de slag kunnen met bijvoorbeeld hun toelatingsfilm voor een vervolgopleiding. De MovieZone Talent Day is voor élke filmliefhebber. De jongeren hoeven zelf nog geen films te maken om mee te doen: ook zij die graag film kijken of overwegen een filmopleiding te volgen zijn welkom.
 
Kaarten voor de MovieZone Talent Day 2016 zijn hier verkrijgbaar. Tickets kosten € 12,50 online en € 13,00 aan de kassa, met CJP-pas €11,00 aan kassa en €10,50 online. Het programma is van 9:00 tot 18:00 uur en lunch is inbegrepen.

Films en scenario’s kunnen ingestuurd worden via het dit inschrijfformulier op de website van MovieZone.