Regisseurs aanwezig bij De kinderen van juf Kiet

23 november 2016

De kinderen van juf Kiet is een ontroerende en geestige documentaire waarvoor de regisseurs een jaar lang juf Kiet en haar klas met kinderen uit alle windstreken volgden. Bij de voorstelling op 27 november 19.00 is er een nagesprek met regisseurs Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster o.l.v. Dana Linssen (NRC/Filmkrant). 

**** (The Guardian), ***** (de Filmkrant), IDFA-Must-See (DWDD).

Koop tickets

Kiet is een lerares die je ieder kind toewenst. Ze is liefdevol en altijd rechtvaardig. Haar geduld is oneindig. Ze leert haar kinderen Nederlands lezen en schrijven, maar vooral ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost.

Gelauwerde cineasten Petra en Peter Lataster laten in hun bijzondere, observerende stijl zien hoe de kinderen met een nieuwe situatie omgaan: de onwennigheid, de verwarring, het wederzijdse onbegrip. Hoe druk je je uit als je de nieuwe taal nog niet beheerst? Hoe weet je wat je moet doen als je de juf niet kunt verstaan? Het hele leven komt voorbij: de ruzies en verliefdheden, de oorlogstrauma’s met bijbehorend lage zelfbeeld, het onbegrip en de hoop op een beter toekomst. De kinderen van juf Kiet is een ode aan de juf die ieder kind verdient, een hartverwarmend, geestig en aangrijpend document vol prachtige observaties. Geselecteerd voor de Feature-length Competition en Dutch Competition op IDFA.