Roman Ermolaev opgenomen in Amsterdams talentontwikkelingsprogramma

29 september 2020

Eye heeft, als een van de coalitiepartijen van de 3Package Deal, de uit Rusland afkomstige kunstenaar Román Ermolaev voorgedragen voor een talentontwikkelingsbeurs. Ermolaev zal een jaar lang in Amsterdam verblijven om zijn artistieke praktijk te verdiepen. De 3Package Deal is een initiatief van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK).

Werk van Ermolaev was al eerder te zien in het filmmuseum. Als student aan de Rietveld Academie deed hij in 2017 mee aan het ResearchLab met zijn korte film Le macaour - en won de prijs voor beste film.

Le macaour draaide onder meer op het International Film Festival Rotterdam en is opgenomen in de Eye-collectie kunstenaarsfilms.

Eye is een van de coalitiepartners in het 3Packagedeal-project van het AFK: vijftien Amsterdamse instellingen op het gebied van kunst en cultuur tippen hun kandidaten voor een eenjarige beurs en woon/werkplek in Amsterdam.

Voor 2020-2021 zijn kunstenaars geselecteerd in uiteenlopende disciplines, van film en beeldende kunst tot Social Design en Engaged Art. De geselecteerden krijgen huisvesting, een ontwikkelbudget en kunnen beschikken over het netwerk van de instelling die hen heeft voorgedragen.

Román Ermolaev komt uit St.-Petersburg en besloot naar Amsterdam te gaan om aan de Rietveld te studeren. Als multidisciplinair kunstenaar werkt hij op het snijpunt van film, animatie, fotografie en installatiekunst.

Ermolaev analyseert historische evenementen en denkt na over de status van de expat en de migrant. Beelden en symbolen van het verleden nodigen uit tot onderzoek en kunnen worden omgevormd tot een nieuwe werkelijkheid, georiënteerd op de toekomst.

Klik hier voor meer informatie.