Soil in my Pocket op de gevel van EYE

3 februari 2017

Op 14 februari verandert de gevel van EYE in een podium voor Soil in my Pocket: twee samenhangende filmessays over de verlangens en dromen van de migranten van toen. De poëtische installatie bevat filmmateriaal afkomstig uit de EYE-collectie en is gemaakt door Ellert Haitjema en Judith Quax, met teksten van Miek Zwamborn.

Soil in my Pocket, van 14 februari t/m 7 maart. Noot voor de pers: media zijn welkom bij de première tijdens EYE on Art.

Nog maar kort geleden migreerden veel Nederlanders naar elders in de hoop daar een betere toekomst te vinden. Op de kade voor EYE zwaaiden in de eerste helft van de vorige eeuw de achterblijvers de gelukzoekers uit. Op 14 februari verandert de gevel van EYE in een podium voor Soil in my Pocket: twee samenhangende filmessays over de verlangens en dromen van de migranten van toen. Tot en met 7 maart is de installatie na zonsondergang te zien.

De filmessays zijn samengesteld uit uniek filmmateriaal afkomstig uit de EYE-collectie waarop die emigratie is te zien.

Soil in my Pocket is een Lumen Film-productie in coproductie met EYE. Producent Cesar Messemaker. De installatie werd mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en het AFK. https://soilinmypocket.com/