Spelen, speuren, filmen: Eye Familiedag op 18 oktober

6 oktober 2020

Zondag 18 oktober gaan we met kinderen spelen en speuren in het Eye-gebouw; hun zelfgemaakte filmpjes worden vertoond in een van de zalen en beoordeeld door een jury. De winnende film wordt opgenomen in de Eye-collectie!

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: films kijken, zelf filmpjes maken en op stap gaan door de filmcollectie.Tijdens de Familiedag van 18 oktober maken kinderen ( t/m 12 jaar) kennis met het fenomeen homemovie, gaan ze op zoek naar verborgen aanwijzingen in filmbeelden en kunnen ze in de zalen van Eye naar hun eigen films kijken.

Kinderen die hun zelfgemaakte filmpjes op het grote doek willen zien (het thema is ‘magie’) kunnen hun werk insturen naar het filmmuseum: www.eyefilm.nl/home-movies-gezocht

Filmdetective, filmmaker en filmliefhebber: Eye spant zich in om kinderen op (heel) jonge leeftijd vertrouwd te maken met film, de betekenis van filmbeelden en het idee van een filmmuseum. Spelenderwijs, met aandacht voor de korte spanningsboog van jonge kinderen en inspelend op hun nieuwsgierigheid.

Familiedag-programma

10.30 Cinemini: In een bootje van papier. Bioscoopbezoek voor de allerkleinsten (2 t/m 5 jaar), met korte (animatie)films; spelen met licht en schaduw onder leiding van de Taartrovers.

13.00 Word filmdetective! Je gaat op zoek naar verborgen aanwijzingen in filmbeelden, als een echte detective. Workshop met Elif Rongen, curator Stille film. Vanaf 8 jaar.

14.15 Homemovies op het grote doek. Homemovies geven ons een verrassende kijk op het leven van vroeger, dat toch heel dichtbij kan zijn. Eye creëert een unieke kans: kinderen van nu maken hun eigen homemovie, en als ze winnen belandt hun filmpje in de Eye-collectie! Een primeur. Maak thuis een filmpje van maximaal 5 minuten. Ga naar eyefilm.nl/home-movies-gezocht.voor info over insturen en tips.

16.00 Word filmdetective! (herhaling)

Ga naar eyefilm.nl/familiedag.voor tickets. Gebaren- of stemtolk gewenst? Ga naar kids@eyefilm.nl.