Start landelijke zoektocht naar de beste Online Filmleraar van het Jaar

29 april 2020

Het gebruik van film- en bewegende beelden is nog nooit zo relevant en urgent geweest als nu. Film- en beeldeducatie maken onderwijs op afstand in coronatijd mogelijk. Het is bewonderenswaardig te noemen hoeveel creatieve en vernieuwende lessen er worden gegeven. Deze omschakeling vraagt veel van leraren. Het Netwerk Filmeducatie is daarom tot en met 19 juni op zoek naar de beste Online Filmleraar van het Jaar.

Nomineer je favoriete Online Filmleraar

Een online filmleraar is iemand die zijn lessen via film aantrekkelijk maakt voor thuiszittende leerlingen, iemand die met zijn lessen leerlingen activeert, iemand die film als middel inzet om ook creativiteit in zijn lesinhoud te brengen, iemand die in staat is om het filmpje aan te laten sluiten op een vervolgopdracht. De online filmleraar is de ambassadeur van het onderwijs van de toekomst en vind je terug in bijna alle leergebieden: van talen tot mens en maatschappij.

De winnende leraar is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, is premium spreker op filmnetwerkevents en mag een jaar lang gratis naar de film. Met de klas mag de leraar naar een filmtheater of filmfestival naar keuze. De winnaar neemt ook plaats in de jury van de volgende verkiezing.

Nomineer een leraar

Van 23 april tot en met 19 juni kunnen leerlingen, leraren, schooldirecties, ouders, buren, vrienden of filmprofessionals hun favoriete Online Filmleraar van het Jaar nomineren. De vakjury bestaat dit jaar uit de Filmleraar van 2019 Malu Sanders, Martijn Bleekendaal (filmmaker), Kevin Toma (journalist), Marilyn Bartling (die in 2019 de prijs voor beste documentaire als profielwerkstuk won), en Sultan Göksen (docenten opleider HvA). Deze vakkundige jury zal uit de aanmeldingen drie genomineerden kiezen. Na de zomer volgt, hopelijk op een live event, de bekendmaking van de winnaar.

Filmleraar van het jaar is een campagne van het Netwerk Filmeducatie naar idee van het Eye Filmmuseum en Nederlands Film Festival.