Voorverkoop Tenet, nieuwste 70mm-film Christopher Nolan, gestart

31 juli 2020

Tenet is vanaf woensdagavond 26 augustus te zien op 70mm in de grote zaal van Cinema 1. De cast van de tweeëneenhalf uur durende spionage-actiethriller telt grote namen, onder wie Michael Caine en Kenneth Branagh. De hoofdrol is voor John David Washington.

De voorverkoop begint maandag 3 augustus om 10.00. Eye is, met KINO in Rotterdam, de enige bioscoop in de Benelux waar de film te zien is op het 70mm-formaat.

Nolan maakte de film op IMAX®- en 70mm-film, de Nederlander Hoyte van Hoytema stond achter de camera. De regisseur (Memento, The Dark Knight)  tekende eerder voor de spectaculaire 70mm-producties Dunkirk en Interstellar.

derde wereldoorlog

'Ik heb één woord voor je: "Tenet". Het zal de juiste deuren voor je openen. Ook de verkeerde.' De Protagonist ( 'The Protagonist') in Christopher Nolans nieuwste scifi-spektakelfilm, gespeeld door John David Washington (BlacKkKlansman), gaat  op missie, gewapend met slechts dat ene woord. Hij blijkt te moeten vechten voor het voortbestaan van de wereld - een Derde Wereldoorlog dreigt.

De Protagonist reist door een schemerige wereld van internationale spionage, waarin ontregeling van de logica door middel van inversie (omkering: een gelief Nolan-thema) een grote rol speelt. 'Don't try to understand it, feel it.'

Eye vertoonde eerder exclusieve 70mm-voorstellingen met films als Joker, The Hateful Eight, The Master en verschillende gerestaureerde klassiekers.

Eye is een van de weinige bioscopen in Nederland die 70mm-voorstellingen organiseert. De grootbeeldprojectie op een oppervlak van 11,9 bij 5,40 meter garandeert meer scherptediepte, helderder kleuren en neemt de kijker mee in een overdonderende, epische filmervaring.