VR-werk Chalkroom van Laurie Anderson verlengd tot en met 16 september

10 september 2018

Laurie Anderson was dit weekend in Eye voor een artist talk en heeft hoogstpersoonlijk toestemming gegeven om haar virtual-realitywerk Chalkroom wegens enorm succes een week te verlengen, tot en met 16 september.

Koop tickets

Terwijl Laurie Anderson zachtjes tegen je praat, overstijg je moeiteloos de beperkingen van ruimte en zwaartekracht. In Chalkroom – uitgeroepen tot de beste VR Experience van het filmfestival Venetië 2017 - dwaal je door acht interactieve kamers vol poëzie, een overweldigende ruimte van woorden, verhalen en tekeningen. Derde aflevering van Xtended, het virtual-realityprogramma van Eye.

Het was Andersons grote droom: een ruimte maken waar de bezoeker, bevrijd van zoiets beperkends als de zwaartekracht, door een universum beweegt vol verhalen en geluiden.

In haar eerste VR-productie Chalkroom - een samenwerking met de Taiwanese mediakunstenaar Hsin-Chien Huang - fluistert Anderson het publiek woorden in het oor; woorden die gestalte krijgen in de ruimte, verkruimelen en zich weer opnieuw vormen, net zoals de geheimzinnige tekens, songteksten en tekeningen op de zwarte muren.

bevrijdende technologie

In Chalkroom vlieg en glij je met VR-bril en handels gewichtloos door een wonderlijk universum vol vrije associaties. VR is de technologie die performer, zanger, beeldend kunstenaar en uitvinder Laurie Anderson past als een handschoen. ‘Het is een droom die werkelijkheid wordt’, zei Anderson tegen The Washington Post. ‘VR heeft betrekking op alles wat voor me ogen stond in de dingen die ik gemaakt heb, in de muziek, beeldhouwen of film: volkomen gewichtloos zijn.’

De VR experience duurt 15 minuten, kaartjes worden is een slot van een uur verkocht. De bezoekers worden naar binnengebracht in volgorde van aankomst. In de tussentijd kunt u de film Hidden Inside Mountains van Laurie Anderson bekijken.