Werk van Frans Zwartjes uit EYE-collectie te zien tijdens L’Âge d'Or-festival Brussel

Film II

4 oktober 2017

Het programma Home Sweet Home rond het werk van Frans Zwartjes wordt op 19 oktober gepresenteerd tijdens de opening van het L'Âge D'Or-festival in Brussel. Dit programma was eerder te zien in de EYE on Art-voorstelling in mei ter gelegenheid van Zwartjes' 90e verjaardag.

Frans Zwartjes is de nestor van de Nederlandse experimentele film. Afgelopen mei vierde Zwartjes zijn negentigste verjaardag in EYE, met de vertoning van een aantal van zijn films en een LP-presentatie met nieuwe muziek, gemaakt door Frans Zwartjes en opgenomen met de Britse muzikant Stanley Schtinter. Hij herontdekte toen Film II (1967, 8mm), zijn eerste korte film die als verloren werd beschouwd en onlangs door EYE is gerestaureerd en toegevoegd aan de EYE-collectie. Ook Zwartjes' Tapes I werd toen gepresenteerd, de eerst lp met zijn soundtracks die op het cultlabel Trunk Records is uitgebracht.

Op 19 oktober wordt het programma Home Sweet Home rond het werk van Frans Zwartjes gepresenteerd tijdens de opening van L’Age Dor festival van Brussel.

Kijk hier voor het programma in Brussel.