Word jurylid van de European Film Academy’s Young Audience Award

1 april 2015

Een recordaantal van 25 landen doet mee aan de verkiezing van de European Film Academy’s Young Audience Award 2015 - De Beste Europese Jeugdfilm, op 3 mei in EYE. EYE zoekt nog jongeren voor de jury. Je kunt je hier aanmelden.

De European Film Academy heeft de drie films gepresenteerd die genomineerd zijn voor de EFA Young Audience Award 2015: My Skinny Sister (Zweden/Duitsland), The Invisible Boy (Italië) en You’re Ugly Too (Ierland).

Zondag 3 mei zullen de drie genomineerde films op de Young Audience Film Day aan een jong publiek bestaande uit kinderen tussen de 12 en 14 jaar worden getoond in de 25 steden in Europa, waaronder Amsterdam in EYE. Het jonge publiek zal direct na de vertoning van de films hun stem uitbrengen op de beste film.

Net als bij echte Europese verkiezingen zullen vervolgens vanuit de verschillende steden jongeren de respectievelijke winnaars doorgeven, waarna de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt wordt. De prijsuitreiking van deze verkiezing kan men via een live stream volgen, een speciale website waarop meer informatie over de nominaties en de deelnemende steden te lezen is.

EYE zoekt nog jongeren voor de jury. Aanmelden en meer info.

In 2012 werd de eerste EFA Young Audience Award gewonnen door Kauwboy van Boudewijn Koole. In 2013 door Nono, het zigzag kind van Vincent Bal. In 2014 door de film Spijt! van Dave Schram.

7Days is mediapartner van de European Young Audience Film Day in EYE.