Word jurylid van de European Film Academy’s Young Audience Award

13 april 2016

EYE zoekt samen met de European Film Academy 100 juryleden van 12 tot en met 14 jaar voor de Young Audience Award 2016: de prijs voor de Beste Europese Jeugdfilm. De EFA heeft al drie films genomineerd: het Zweedse Girls Lost, het Franse Miss Impossible en het Turkse Rauf. Het woord is nu aan de jonge jury op 8 mei in EYE.

Ben je tussen de 12 en 14 jaar en wil je ook drie films kijken en meestemmen, meld je dan aan voor 26 april.

Zondag 8 mei zullen de drie genomineerde films op de Young Audience Film Day aan een jong publiek bestaande uit kinderen tussen de 12 en 14 jaar worden getoond in 25 steden in Europa, waaronder Amsterdam. Het jonge publiek zal direct na de vertoning van de films hun stem uitbrengen op de beste film.

Vanuit de verschillende steden geven jongeren de winnaars door, waarna de uiteindelijke Europese winnaar bekendgemaakt wordt. De prijsuitreiking van deze verkiezing kan je via een live stream volgen, een speciale website waarop meer informatie over de nominaties en de deelnemende steden te lezen is. EYE zoekt nog jongeren voor de jury.

Inschrijving

De Young Audience Day in EYE is uitsluitend toegankelijk voor geselecteerde jonge juryleden. Enthousiastelingen van 12 tot en met 14 jaar kunnen zich opgeven. Zij krijgen op 8 mei de drie genomineerde films te zien (speciaal voor de gelegenheid van Nederlandse ondertiteling voorzien) alvorens ze hun stem uitbrengen. Lunch, snacks en een goodiebag horen ook tot de beloning voor hun kritische blik. De deelname aan deze bijzondere dag is geheel gratis. Acteurs Ko Zandvliet en Jonas Smulders presenteren de gehele dag.

In 2012 werd de eerste EFA Young Audience Award gewonnen door Kauwboy van Boudewijn Koole. In 2013 door Nono, het zigzag kind van Vincent Bal. In 2014 door de film Spijt! van Dave Schram, in 2015 My Skinny Sister (2015), die EYE later dit jaar uit zal brengen.