Skip to content

Doorlopend

Eye Classics

Ken jij je klassiekers?

illustratie Eye Classics: Tokyo Story
© René Gast & Yvonne Kroese (wallstories.org)

Van Wuthering Heights tot Dokter Pulder zaait papavers, van North by Northwest tot Vivre sa vie: iedere week kun je in Eye genieten van klassiekers die je ooit hebt gezien, nooit hebt gezien of alleen van horen zeggen kent.

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Wekelijks draaien we drie klassiekers uit de collectie onder één herkenbare noemer: Eye Classics.

illustratie Eye Classics: The Good, The Bad & The Ugly
© René Gast & Yvonne Kroese (wallstories.org)

Ken jij je klassiekers? Ervaar het mooiste van film op het witte doek.

Drie klassiekers per week, geselecteerd door de programmeurs van Eye, worden vertoond op het grote doek, indien mogelijk op 35mm.

Een weerzien met de grote regisseurs, uit alle hoeken van de wereld. Denk Hitchcock, Truffaut. Fellini. Maar vlak Fons Rademakers, Marleen Gorris en Wim Verstappen niet uit. En dan zijn er ook nog Hou Hsiao-hsien, Agnès Varda, Ozu, Tarkovski en Jane Campion.

Eye Classics: de filmgeschiedenis gezien door het filter van Eye.

illustratie Eye Classics: The Seventh Seal
© René Gast & Yvonne Kroese (wallstories.org)
poster Eye Classics
© René Gast & Yvonne Kroese (wallstories.org)

Programma

De beste films aller tijden

Eens in de tien jaar vraagt het British Film Institute aan filmprofessionals en regisseurs hun lijstje met de tien beste films. Uit deze top 100, een bucketlist vol prachtfilms die je écht minstens een keer in je leven gezien moet hebben, zijn dertien films te bekijken op de Eye Film Player.

Naar Eye Film Player

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.