Skip to content
campagnebeeld Martin Koolhoven & Ronald Simons

Doorlopend

Koolhoven & Simons

Maandelijkse ode aan de genrecinema

still uit Daughters of Darkness (Harry Kümel, 1971)
still uit Daughters of Darkness (Harry Kümel, 1971)

Hoe vaak zie je Bad Lieutenant (1992), Young Frankenstein (1974) of Darkman (1990) nog op groot doek in de bioscoop? Zelden tot nooit, zal zelfs de meest fanatieke filmliefhebber moeten toegeven. Daarom is het goed dat regisseur en VPRO-presentator Martin Koolhoven en Eye-programmeur Ronald Simons, filmkenners uit cinefiele noodzaak, de handen ineen hebben geslagen.

Koolhoven en Simons buigen zich over de ins & outs van de genrefilm en presenteren niet eerder in Eye vertoonde titels binnen niets verhullende thema’s. Denk aan avonden rond de Truckerfilm, Grindhouse of de Wraak van de Natuur. Een ode aan zelden vertoonde trailers en vergeten klassiekers, waar mogelijk op 35mm, met films uit de Eye-collectie.

still uit The Verdict (Sidney Lumet, 1982)
still uit The Verdict (Sidney Lumet, 1982)

Why in Eye

Ons cinefiele bloed kruipt maar één kant op: richting elkaar. We duiken samen maandelijks in de smeuïgste genres, voorzien van het ronkendste commentaar.

Ronald Simons

programmeur

still uit Bram Stoker's Dracula (Francis Ford Coppola, 1992)
still uit Bram Stoker's Dracula (Francis Ford Coppola, 1992)

Een jaar na het verdwijnen van Cinema Egzotik keerden de mannen terug om je door het landschap van de onbekende, verguisde of ooit bejubelde genrefilm te loodsen. Koolhoven en Simons praten over hun liefde voor de genrefilm aan de hand van zeldzame (35mm-)trailers uit de Eye-collectie, gevolgd door een keuzefilm (bij voorkeur op celluloid).

Ik verheug me er elke editie weer op om samen een uur lang het publiek te vermaken en dan een knallende genrefilm te laten zien.

Martin Koolhoven

regisseur, gastprogrammeur

poster Koolhoven & Simons

Programma Koolhoven & Simons

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.