Stagiair(e) educatie: events & productie

Wil jij ervaring opdoen in het organiseren van filmevents voor kinderen en jongeren? Dan is Eye op zoek naar jou! Wij zoeken een stagiair(e) educatie: events & productie (per 15 januari 2019 voor 28,8 uur per week).

Eye is het nationale huis van de cinema, het enige museum voor de film en de kunst van het bewegend beeld in Nederland. Eye functioneert als schatbewaarder en gids voor iedereen die anders naar film wil leren kijken, zowel vanuit het verleden als het heden. Vanuit steeds veranderend perspectief belicht het museum de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur, met aandacht voor maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen buiten de mainstream.

Sinds 2012 is Eye gevestigd in een iconisch gebouw aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord. Het museum beschikt over vier filmzalen, een grote tentoonstellingsruimte, een Collectiecentrum met restauratieateliers en een bar-restaurant met uitzicht op het IJ.

over film en educatie

Kinderen en jongeren groeien op in een beeldcultuur. Films kijken, maken en delen is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. In de educatieve activiteiten van Eye staan het (kritisch) leren kijken, het film maken en delen centraal. Wij organiseren deze activiteiten voor zowel schoolgroepen als families en jongeren die het museum of een (film)festival elders in het land buiten schooltijd bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn de MovieZone Jury’s, MovieZone Talent Days en familieworkshops.

stage taken

Als stagiair(e) maak je onderdeel uit van het educatieteam en werk je mee aan de activiteiten en programma’s voor jongeren en families. Het is een enthousiast en creatief team en je bent aanwezig vanaf de eerste brainstorms tot aan de uiteindelijke activiteit in het museum of op een festival elders in het land. Je taken zijn o.a.:

  • Meedenken en brainstormen over het activiteitenplan;
  • Meewerken in het productieteam (o.a. voorbereiden locatie, contact deelnemers en regelen van materialen en andere uitingen, helpen bij gastenbalie, ondersteunen workshopleiders);
  • Voorbereiden en plannen van afspraken met iedereen die betrokken is bij het project;
  • Algemene ondersteuning van de afdeling Educatie.

stage eisen

  • Je bent studerend aan een MBO-opleiding (bijv Mediamanagement) of HBO-opleiding (bijv Media en Communicatie), bij voorkeur derde-  of vierdejaars;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Je bent een enthousiaste aanpakker en flexibel;
  • Je vindt het leuk om te werken met en voor kinderen en jongeren;
  • Je bent bereid om ook af en toe in de weekeinden te werken.

wij bieden

Eye biedt een stageplek in een leuke en afwisselende omgeving voor 28,8 uur per week voor minimaal 4 en maximaal 6 maanden (voorkeur voor 6 maanden) van 15 januari t/m 15 juli 2019. Eye biedt een stagevergoeding van € 250,- bruto o.b.v. 36 uur per week (incl. reiskosten).

reageren

Mail je motivatie en cv uiterlijk 6 januari naar vacatures@eyefilm.nl t.a.v. Florine Wiebenga, Hoofd Educatie, onder vermelding van ‘vacature Stagiair(e) Educatie events & productie’. De gesprekken vinden begin januari plaats. Meer informatie over de afdeling Educatie is te vinden op www.eyefilm.nl/educatie

Eye streeft in haar personeelsbestand naar een afspiegeling van de Nederlandse samenleving en nodigt kandidaten met een niet-Nederlandse culturele achtergrond van harte uit te reageren.