Skip to content

Eye Society

Vrienden zien meer. Deel je liefde voor film en kom bij de Eye Society. Laat je inspireren, profiteer van de privileges en lever een onmisbare bijdrage aan Nederlands' enige filmmuseum. Heel veel dank aan al onze Vrienden!

Een concert in de Arena voor Eye Society leden
Een concert in de Arena voor Eye Society leden

Steun Eye en zie meer!

Ligt jouw hart bij film? Word Vriend van de Eye Society en krijg toegang tot openingen van tentoonstellingen, exclusieve bijeenkomsten en rondleidingen. Vanaf € 50 per jaar ben je al Vriend. Word je Vriend Plus voor € 75, dan kun je altijd een introducé meenemen. Of word (vanaf € 500, fiscaal aftrekbaar) lid van het u&eye fonds, het meest exclusieve lidmaatschap van Eye. Als Vriend lever je een onmisbare bijdrage aan Eye.

Waarom zijn Nederlandse klassiekers zo moeilijk (online) te bekijken?

NRC vroeg het regisseur Martin Koolhoven, Eye Programmeur Ronald Simons, directeur Het Ketelhuis Alex de Ronde en producenten Chris Brouwer en Mathijs van Heijningen.

Lees het artikel

Met de Eye Film Player en filmprogramma’s als Eye Classics maakt Eye de Nederlandse film (online) toegankelijk, maar het kost tijd en geld. We zijn dan ook ontzettend blij met de bijdrage van de vrienden van Eye (vrienden/u&eye), zo zorgen we er samen voor dat de Nederlandse pareltjes weer gezien worden. Word ook vriend!

Eye Society borrel in de IJ Lounge
Eye Society borrel in de IJ Lounge
Eye Society bijeenkomst in de tentoonstelling
Eye Society bijeenkomst in de tentoonstelling
man met vr bril op een stoel

Wat doet Eye met mijn bijdrage?

Eye is blij met elke bijdrage, groot of klein. Zo maken we samen de schat aan films toegankelijk voor iedereen die zich wil laten inspireren door de kunst en de kracht van het bewegend beeld. Met jouw bijdrage kan Eye films conserveren, restaureren en digitaliseren - maar ook - tonen, exposeren, entertainen, context geven en je anders laten kijken naar de rijkdom van film in verleden, heden en toekomst. Veel dank voor je steun!

Eye Society bijeenkomst in Cinema 1
Eye Society bijeenkomst in Cinema 1
Eye Society bijeenkomst in de Arena
Eye Society bijeenkomst in de Arena