Let op: deze tentoonstelling is geweest. Bekijk de actuele tentoonstelling A Tale of Hidden Histories

Johan van der Keuken / Tegen het licht

Tentoonstelling
30 maart t/m 9 juni 2013

Johan van der Keuken (1938-2001) was een man met een uitzonderlijk dubbeltalent die met fotografisch oog filmde en met filmisch oog fotografeerde. De wereld om hem heen, de werkelijkheid was zijn onderwerp. EYE toont Van der Keukens films in relatie tot zijn fotografie, en vanuit het perspectief van de montage.

Van der Keuken ontdekte zelf aan het einde van zijn leven de mogelijkheden om in een tentoonstellingsruimte zijn films en foto’s samen te brengen. De tentoonstelling in EYE is daar een voortzetting van. Open: dagelijks van 11.00 tot 18.00, op vrijdag van 11.00 tot 21.00. De tentoonstelling loopt van 30 maart t/m 9 juni.

Let op: Deze tentoonstelling liep van 30 maart tot en met 9 juni 2013

A Tale of Hidden Histories

Chia-Wei HSU, Drones, Frosted Bats and the Testimony of the Deceased, four-channel video installation, 3’40 ~ 8’40’’, 2017 © Chia-Wei HSU

lees alles over onze actuele tentoonstelling A Tale of Hidden Histories

EYE heeft vrijwel het volledige filmoeuvre van Johan van der Keuken in de collectie. Van klassiekers als Blind Kind (1964) en Beppie (1965) tot latere werken als Amsterdam Global Village (1996) en De grote vakantie (2000).

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

In de filmzalen van EYE zijn alle films op wisselende dagen te bekijken en vinden lezingen en andere activiteiten plaats. Het volledige programma wordt op de site bekendgemaakt. Voor het boeken van rondleidingen door de tentoonstelling en de speciale fietstocht door het Amsterdam van Johan van der Keuken zie ARTTRA.nl.

Let op: deze tentoonstelling is geweest. Bekijk de actuele tentoonstelling A Tale of Hidden Histories