panorama

De vaste presentatie is open; de speurtocht en Eye walk video tour zijn tijdelijk niet beschikbaar.

Op de benedenverdieping van Eye, het Panorama, is een vaste presentatie te zien met filmapparaten die belangrijke momenten in de geschiedenis van de cinema markeren. Het Panorama is geschikt voor jong en oud.

topstukken uit de collectie

Eye presenteert in het Panorama enkele topstukken uit de collectie, waaronder een Mitchell - een 35mm-camera waarmee vele grote Hollywoodfilms zijn opgenomen -, een mutoscoop die The Waiter van Chaplin toont, een toverlantaarn en de Kinamo, een zeer compacte camera waarmee filmpionier Joris Ivens de beroemde documentaire De brug filmde. Tezamen tonen zij de zoektocht van bevlogen uitvinders en visionairs naar het vastleggen van bewegend beeld.

Bekijk onze actuele filmprogrammering

groepsbezoek

Groepen groter dan 15 personen altijd vooraf aanmelden via info@eyefilm.nl

Speciaal voor schoolgroepen biedt Eye interactieve rondleidingen in het Panorama aan.

De tentoonstelling geeft voor jong en oud op een toegankelijke manier antwoord op vragen als: Hoe werd film vroeger gemaakt, hoe zagen de oude cinema-apparaten eruit en welke technische ontwikkeling heeft de film doorgemaakt?

interactieve installaties voor jong en oud

De presentatie voert ook langs 360° - een ruimte waarin bezoekers omringd worden door bijna honderd filmfragmenten uit de collectie, de Pods - mini-cinema’s met driezitsbank - en langs interactieve installaties als de Flipbook en het Green Screen, waar bezoekers een zogeheten ‘duimbioscoop’ kunnen maken en kunnen figureren in een filmscène. De presentatie is elke dag te bezoeken van 10.00 tot 19.00 uur op vertoon van een film- of tentoonstellingsticket.

Het Panorama is mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers aan de BankGiro Loterij.