Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
ASFF
Thema

Amsterdam Spanish Film Festival

29 t/m 31 oktober in Eye

Twee weken lang brengt Sin Fin Cinema nieuwe Spaanse en Spaans gesproken films naar Nederland. De zesde editie van het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) heeft zowel aandacht voor mainstreamproducties, arthousefilm als het wat wildere experimentele circuit.

Met een selectie van de meest originele, interessante en indrukwekkende films laat het festival zien wat de Spaanse cinema het afgelopen jaar te bieden had.

In de speciale categorie Spanish Cinema Without Fear zijn Spaanse filmmakers te zien die de traditie tarten en de moed hebben om te experimenteren. Ze begeven zich in de periferie van de Spaanse filmindustrie en overschrijden de grenzen van het traditionele verhaal.

Sommige van de regisseurs zijn in Nederland en zijn aanwezig op het festival om hun werk te presenteren en van achtergrond te voorzien.

Voor de zesde editie – die plaatsvindt tijdens de coronapandemie, met alle bijbehorende veiligheidsmaatregelen– hebben de programmeurs een selectie van korte films samengesteld die gemaakt zijn tijdens de recente lockdown in Spanje. LOCKDOWN TALENT is een emotionele showcase van korte films die licht werpen op het leven in quarantaine: de zeer strenge maatregelen van de Spaanse overheid hebben het dagelijks leven volledig door elkaar geschud.

Vanwege de gezondheidscrisis veroorzaakt door COVID-19 kunnen we dit jaar geen gasten naar Amsterdam halen. Maar de regisseurs, acteurs en actrices uit de films in ons programma zijn wel digitaal aanwezig op het festival. Via sociale media houden we je op de hoogte van talkshows, Q&A’s en andere ontmoetingen.

Klik hier voor het volledige programma in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

[bron: ASFF]

De uitverkochte voorstelling van La última primavera op 29 oktober is ook onderdeel van het ASFF.

Volledig aanbod