Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
annie m.g. schmidt
Thema

Annie M.G. Schmidt en 25 jaar Bos Bros

Vanaf zondag 2 november

Het productiebedrijf Bos Bros viert dit jaar zijn 25-jarige bestaan. Ter gelegenheid van de première van Wiplala en het jubileum van Bos Bros vertoont EYE alle Annie M.G. Schmidt-verfilmingen die door Bos Bros zijn gemaakt.

Bos Bros, het productiebedrijf van Burny Bos, won dit jaar het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs voor hun verdiensten als producent van kwalitatief hoogstaande film- en televisieproducties. Met Abeltje (1999) en Minoes (2002) won Bos Gouden Kalveren voor Beste Speelfilm. Zijn films trekken steevast een groot publiek, zodat diverse producties de Gouden en Platina Film-status bereikten. Met zijn grote aandeel in de programmering van kinder- en jeugdtelevisie maakte Bos de Nederlandse televisie volwassen.

EYE vertoont in november de Annie M.G. Schmidt-verfilmingen Minoes, Wiplala, Pluk van de Petteflet, Abeltje en Ja zuster, nee zuster. Bij al deze films was BosBros betrokken. Van Annie M.G. Schmidt verschijnt in november ook de gedundrukte bundel 'Die van die van u', waarin voor de eerste keer geen onderscheid wordt gemaakt tussen Schmidts gedichten voor kinderen en volwassenen. Haar klare taal en tegendraadse opvattingen zijn op papier en witte doek nog steeds springlevend.

Volledig aanbod