Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Thema

BFFE (oud)

2 tot en met 4 oktober

De tiende (lustrum)editie staat in het teken van het thema ‘compassie’ en brengt tal van onvoorspelbare en inspirerende films bijeen. Het festival opent met Golden Kingdom, een speelfilm uit Myanmar (Birma); ook zijn er veel films uit China, waaronder een speelfilm en een documentaire, over Tzu Chi, de grootste Ngo in China, en over de componist Guo Wenji. Slotfilm is Journey to the West van de beroemde Taiwanese regisseur Tsai Ming-liang.

Het programma brengt ook nieuwe Amerikaanse films bijeen, over uiteenlopende persoonlijkheden en boeddhisten als de spirituele leraar Baba Ram Dass (Richard Alpert), LSD-onderzoeker Timothy Lear, de Zen-pionier Alan Watts en de beatdichter Lawrence Ferlinghetti. Verder zijn er drie bijzondere films over Tibetaanse cultuur te zien en is er een speciaal eerbetoon aan de BOS, de Boeddhistische Omroep die haar vijftienjarig bestaan viert.

Op zondagmiddag is er een panelbijeenkomst rond het thema compassie, met als sprekers onder andere de neurochirurg James Doty, directeur van de Stanford University Center for Compassion and Altruism Research, en Angel Kyodo Williams, de Afro-Amerikaanse zenmeester, schrijfster en politiek activiste. Andere panelleden zijn de veelvuldig bekroonde theatermaker Adelheid Roosen en de filosoof Henk Oosterling. 

Op 18 september (18.00) gaat Daphne Bunskoek in Café De Nieuwe Liefde (Da Costakade 102) in gesprek met James Doty, Angel Kyodo Williams en BFFE-festivaldirecteur Babeth M. VanLoo, kunstenaar, filmmaker en oprichter van de BOS. 

 

Volledig aanbod

Van A tot Z