Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Thema

Bouli Lanners-programma

Vanaf augustus 2016

Bij de première van Les premiers, les derniers, de nieuwste van Bouli Lanners, brengt EYE drie eerdere films van de in Wallonië geboren Belgische acteur en regisseur in herinnering: Ultranova (2005), Eldorado (2008) en Les géants (2011).  

Melancholische antihelden die hun leven slijten in troosteloze bars en verknoopt zitten in absurde story-lines vormen een paar van de vaste ingrediënten van Lanners films over al dan niet sympathieke losers. Lanners, die in 1965 werd geboren en een opleiding volgde aan de kunstacademie van Luik, verwierf in eerste instantie bekendheid als acteur, vaak in droogkomische rollen.

Hij speelde in een zeventigtal producties, onder meer in de films van het regie-duo Gustave Kervern & Benoît Delépine dat tekende voor het ‘rolstoeldrama’ Aaltra (2004), Avida (2006) en Louise-Michel (2008). Lanners was ook te zien in de films van Benoît Mariage (Les convoyeurs attendent, 1999, Cowboy, 2007) en de komedie Rien à déclarer van Dany Boon (2010, met Benoît Poelvoorde). 

De acteur-regisseur draait ook korte films en is medeoprichter van het Festival de Cannes, dat zich buigt over de ‘marginale film’.  

Volledig aanbod

Van A tot Z