Thema

Cinemini

Film en spel voor kinderen van 2 tot 6 jaar

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders is er de Cinemini. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar is er elke zondagochtend (m.u.v. de zomervakantie) film en aansluitend spel in een lichtlandschap.

Cinemini is regelmatig uitverkocht. Om teleurstellingen te voorkomen kunt u het beste kaarten van tevoren online kopen.
 

lees meer

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. In de Cinemini-zaal vertoont Eye elke zondag van 10:30-11:00 bijzondere korte (animatie)films, vaak uit de rijke collectie van Eye. Voorafgaand aan de film is er een korte inleiding door de Taartrovers. Elke twee weken staat er een andere film op het programma. Cinemini is een samenwerking tussen Eye en Taartrovers.

spelen met licht en schaduw

Na de film spelen de kinderen verder met licht en schaduw in kleine tentjes en op een grote lichtbak onder leiding van de Taartrovers. In dit kleine lichtlandschap onderzoeken ze hoe licht schaduwbeelden creëert. Waar komt het beeld vandaan, hoe verdwijnt het in het niets, wordt het groter of kleiner, of krijgt het een andere vorm? En welke verhalen kunnen ze er mee spelen? Wat zien ze in de vormen? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt.

toegangsprijs en bereikbaarheid

De toegangsprijs is €7,50 voor kinderen inclusief limonade. Ouders, grootouders en verzorgers betalen €5,00 p.p. Voor een kind-op-schoot kaartje betaal je € 11,00 en bespaar je €1,50.

Agenda

zondag, 22 sep 2019

 • 10:30
  22 sep 2019
  Googuri Googuri
  film en spel

  Cinemini: Ik & jij

  compilatieprogramma, NL 2019

  Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders/verzorgers is er Cinemini, voor kinderen van 2...

zondag, 29 sep 2019

zondag, 6 okt 2019

zondag, 13 okt 2019

Volledig aanbod

Van A tot Z