Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Thema

Collectiedag 2018

26 mei 2018

Kom oog in oog te staan met de collectie van EYE op de jaarlijkse Collectiedag. Een kijkje in de keuken van de restauratoren en curatoren van EYE, waarbij de filmgeschiedenis weer tot leven komt.

Op de Collectiedag nemen EYE-curatoren je mee langs recente restauratieprojecten en nieuwe presentatievormen van de collectie. Te zien zijn zowel historisch Nederlands filmmateriaal (de allereerste 3D-films!) als internationale producties. De curatoren leiden de voorstellingen in en vertellen over de bijzondere verzamelingen van EYE.

Hoe toon je filmmateriaal dat door veranderende technische of vertoningsomstandigheden nauwelijks presentabel is? Tijdens de Collectiedag laten EYE-curatoren zien hoe de filmhistorie weer actueel kan worden. Zij maken daarvoor gebruik van nieuwe technologieën en afwijkende presentatiemogelijkheden, aan de hand van films uit de collectie. ‘Lastig’ filmmateriaal komt weer tot zijn recht en erfgoed komt tot leven. EYE vertoont de films op hedendaagse en soms ook op traditionele wijze. Een kijkje in de keuken van de restauratoren en curatoren van EYE.

De Collectiedag vormt de opmaat naar de jaarlijkse EYE International Conference over Activating the Archive.

Deze dag is de voertaal Engels.