Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Thema

Dag van de Korte Film

Dag van de Korte Film

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Met een speciaal samengesteld filmprogramma wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem, zoals Lejla (geselecteerd voor Cinéfondation van het Filmfestival van Cannes) en Grijs is ook een kleur (winnaar studenten-Oscar). Speciaal voor kinderen is er een 45 minuten-programma.

De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Tevens is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om in Europa meer aandacht te genereren voor korte films initieerde Short Circuit, het netwerk van niet-commerciële Europese kortefilmdistributeurs, vijf jaar geleden de Europese Dag van de Korte Film. De dag is inmiddels een begrip en wordt in Nederland gesteund door EYE Filmmuseum, International Film Festival Rotterdam, Go Short - International Short Film Festival Nijmegen en het Nederlands Film Festival.

Het volwassenenprogramma van de Dag van de Korte Film bestaat uit vijf korte films van aanstormend, Nederlands talent dat het afgelopen jaar geselecteerd is voor (inter)nationale filmfestivals en diverse prijzen in de wacht sleepte.

Het 80 minuten-programma van 21 december t/m 27 december 2017, samengesteld door Go Short, bevat veel prijswinnende films die tonen hoe talentvol de Nederlandse kortefilmmakers zijn.

De korte films zijn te zien in landelijke filmtheaters. Het volledige programma en de aanvangstijden vind je op de website van het filmtheater bij jou in de buurt en op dagvandekortefilm.nl.

Volledig aanbod