Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Thema

E*Cinema

Doorlopend programma

E*Cinema is een cross-over tussen film en andere kunstvormen en gaat op zoek naar de grenzen van genres, van de waarneming of van het medium zelf.

Per 1 januari 2015 is E*Cinema opgegaan in het wekelijkse programma EYE on Art, dat zich afspeelt op het raakvlak van film en beeldende kunst.  

E*Cinema verkent filmische horizonten door te experimenteren met presentatievormen: experimentele films worden voorzien van nieuwe (geïmproviseerde) muziek en, afhankelijk van de voorstelling, geïntegreerd met een dansvoorstelling, een theatrale monoloog of performance. Ook masterclasses door makers staan op het programma.

Binnen E*Cinema staan verschillende thema’s, stijlen, kunstenaars en filmmakers centraal. Van experimentele films die de actualiteit opzoeken en/of aansluiten bij de tentoonstelling in EYE (E*Cinema Special) tot nationale/internationale premières (E*Cinema Premières).

E*Cinema Academy

E*Cinema Academy presenteert spannende, ontroerende en tegendraadse filmexperimenten. Het is een ontmoetingsplaats voor iedereen die interesse heeft in film als kunstvorm. De serie is voor de helft opgebouwd als een historische reeks (van dada tot Peter Fischli en David Weiss). In de andere helft van de serie treedt een tiental academies en universiteiten op als gastprogrammeur. Hier wordt ingesprongen op de actualiteit. Ieder programma wordt ingeleid in woord, met muziek of een korte performance en afgesloten met een nagesprek. Voertaal: Engels

Bekijk de EYE E*Cinema playlist voor onder meer videoregistraties van eerdere edities.

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

 

Volledig aanbod