Thema

Eye International Conference 2020

23 - 27 mei 2020

De zesde Eye International Conference host het twaalfde Orphan Film Symposium

Thema: water, klimaat en migratie

De jaarlijkse Eye International Conference bestudeert hedendaagse academische  archiefkwesties en host in 2020 het tweejaarlijkse Orphan Film Symposium. ‘Orphans 12’ verenigt archiefmedewerkers, wetenschappers, kunstenaars, curatoren, conservatoren, technisch specialisten, studenten, cinefielen en anderen die zich bezighouden met het bewaren, bestuderen en vertonen van verweesde audiovisuele media.

Samen met NYU Cinema Studies en Tisch School of the Arts organiseert Eye Filmmuseum in Amsterdam drie volledige dagen en vier avonden met filmvertoningen en presentaties. Orphans 12 bestudeert water, klimaat en migratie. De sprekers zullen deze urgente, maar steeds terugkerende onderwerpen behandelen door te onderzoeken hoe deze met elkaar vervlochten fenomenen in het verleden in verweesde werken zijn verbeeld en opgenomen.

Het Orphan Film Symposium begint met een filmvertoning op de avond van zaterdag 23 mei (voorafgegaan door ‘Meet the Archive’, een openbaar middagprogramma met speciale aandacht voor recente projecten uit de collectie van Eye). Daarna volgen drie volledige dagen en avonden met symposiumpresentaties en screenings op zondag, maandag en dinsdag. Deelnemers aan ‘Orphans 12’ zijn ook uitgenodigd voor bijzondere activiteiten in het Eye Collectiecentrum op woensdag 27 mei.

Deskundige sprekers die worden geselecteerd via een openbare oproep tot het indienen van voorstellen zullen opnieuw ontdekte en recent geconserveerde films uit archieven en collecties van over de hele wereld bespreken en tonen. Het evenement zal opnieuw een breed scala aan zeldzame en opnieuw ontdekte verweesde films onder de aandacht brengen – stille films, experimentele films, onafhankelijke films, wetenschappelijke films, documentaires, educatieve films, nieuwsitems, gesponsorde films, niet-theatrale films, fragmentarische films, amateurfilms, bedrijfsfilms, persoonlijke films, onvolledige films en andere films buiten de commerciële mainstream.

Vragen? conference@eyefilm.nl en orphanfilmsymposium@gmail.com

Updates ook op www.NYU.edu/orphanfilm

     

Koop tickets voor de conferentie via de NYU link hierboven.

Informatie

practicalities.pdfpdf, 220.33 KB
Programme Committee
  • Dan Streible (NYU/Orphans)
  • Eef Masson (UvA)
  • Giovanna Fossati (Eye/UvA)
  • Gerdien Smit (Eye)
  • Jennifer Peterson (Woodbury University)
Steering Committee

Eye International Conference

  • Giovanna Fossati (President)
  • Gerdien Smit (Secretary)
  • Frank Roumen (Meet the Archive)

Deadline: 19 november

in samenwerking met / in collaboration with