Eye on Music
Thema

Eye on Sound

De veelzijdige relatie tussen beeld en geluid

Met Eye on Sound vestigt Eye de komende jaren aandacht op de relatie tussen beeld en geluid, van de oertijd van de cinema tot nu.

Dat betekent een heel seizoen lang aandacht voor live muziek bij film uit de begintijd van de cinema toen acteurs geen stem hadden. Verwacht live optredens van bandjes van nu bij klassiekers van toen – van psychorock tot electro - en splinternieuwe scores bij films uit alle hoeken en gaten van de Eye-collectie. Volop aandacht dus voor de vaak veronachtzaamde kunst van het sounddesign. 

  • Eyeshadow: Drive (2011) + BEA 1991

  • Museumnacht 2013

live optredens

Live optredens van DJ’s, performers, orkesten, ensembles, trio’s en kwartetten bij klassiekers van de stille cinema.

  • Cinema Concert The Man Beneath (Quinteto Capital T)

  • Legowelt vs Nosferatu

eyeshadow

Double bill: optreden bandjes na afloop van de speelfilmvertoning. Twee oog- en oorervaringen voor één en hetzelfde geld.

lees hier meer

_underscore_

In samenwerking met RE:VIVE (onderdeel van Beeld en Geluid) en The Rest is Noise (Muziekgebouw’s serie voor experimentele en avontuurlijke muziek) worden jonge electronische muziekproducers uitgenodigd om nieuwe scores te maken bij stille films uit de collecties van Eye en Beeld en Geluid. Het collectiemateriaal komt op een hedendaagse, verfrissende manier tot leven. 

themaprogramma's

Specials, op basis van onderzoek naar de geschiedenis en betekenis van filmmuziek en sounddesign. 

 

Vrienden zien meer. Support Eye al voor € 50,- en krijg exclusieve toegang tot openingen, bijeenkomsten en rondleidingen.

Eye Society: Like Film, Love Eye

Agenda

zaterdag, 22 aug 2020

zondag, 23 aug 2020

Volledig aanbod

Van A tot Z