Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Kleine Teun
Thema

Film NL

Geniet van premières en bijzondere parels van de Nederlandse filmhistorie

Film NL richt de schijnwerpers op de Nederlandse film met specials, terugblikken, talkshows en Q&A’s. Iedere maand is er aandacht voor spraakmakende films uit het verleden, nieuw werk van aanstormend talent en opvallende Nederlandse titels uit de EYE-collectie.

lees meer

Van De Jantjes tot Vet Hard!, van De Inbreker tot De witte waan en van De Noorderlingen tot Shouf Shouf Habibi! – de Nederlandse film kent vele gezichten. Reden voor EYE om maandelijks aandacht te besteden aan het kleurrijke landschap van de Nederlandse film waarin zich tal van regieopvattingen, acteerstijlen en genres aftekenen.

Verwacht screenings van door EYE gerestaureerde klassiekers, zoals Johan van der Keukens baanbrekende portret Beppie (1965) en Pim de la Parra’s misdaadthriller Obsessions (1969), tot programma’s rond aanstormend talent als Sacha Polak (Zurich) en Morgan Knibbe (Those Who Feel the Fire Burning).

Programmeur Leo van Hee en curator Rommy Albers, verantwoordelijk voor de Nederlandse films in de EYE-collectie, verzorgen inleidingen bij de voorstellingen. Ook zijn er regelmatig talkshows en Q&A’s rond hedendaagse makers.

Volledig aanbod